Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv dvojezičnosti

Stožer: Nećemo odustati od svoje borbe i svojih planova

vukovar
Goran Ferbežar/PIXSEL
03.06.2013.
u 15:48

Stožer najavljuje da neće odustati od svojih zahtjeva i dalje su protiv uvođenja dvojezičnosti

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara sa jednakim žarom i odlučnošću nastavlja dalje. Stati, odustati i predati se nećemo. Uz nas je i dalje veliki broj građana Vukovara, branitelja i stradalnika Domovinskog rata, političke stranke hrvatskog bloka, veliki dio građana Republike Hrvatske, koji su u zvaničnim anketama (preko 70 posto) rekli da su protiv dvojezičnosti u Vukovaru. Uz nas je istina, poštenje, pravda i pravo, stoji u priopćenju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara poslije drugog izbornog kruga za gradonačelnika Vukovara. Najavljuju da će i dalje zajedno sa svima onima kojima je hrvatski Vukovar i Republika Hrvatska u srcu nastaviti ovu borbu i da će u njoj pobijediti.

- Vukovar će ostati hrvatski grad i biti će mjesto posebnog pijeteta, a društvo i cijela Republika Hrvatska drugačija i bolja. Nećemo odustati niti od namjere ujedinjenja braniteljskih i stradalničkih udruga u jednu organizaciju, koja će imati riješen pravni status, djelokrug i ustroj. Ona će s vremenom postati realna društvena snaga, korektiv svim strukturama vlasti na lokalnoj i državnoj razini, ali uvijek spremna na otvorenu i konstruktivnu suradnju sa istima, stoji u priopćenju Stožera.

Poslije izbora iz Stožera su uputili i niz pitanja svima onima koji su ih, kako navode, optuživali za mnogo šta.

- Sada kada smo izgubili i ovu demokratsku bitku za Vukovar, kada komunisti i Srbi slave pitamo sve one koji su nas optuživali i prozivali, kao i sve one Hrvate, sve građane, sve branitelje i stradalnike koji nisu glasali, a koji su govorili kako im je hrvatski Vukovar u srcu. Jel se bolje osjećate? Jel vam je savjest mirna? Možete li se sada pogledati u ogledalo? Možete li mirno otići na groblje suboraca i branitelja? Možete li dostojanstveno obući odoru koju ste nosili u Domovinskom ratu? Imate li dojam da ste zastranili? Nama ne trebate odgovoriti, odgovorite sami sebi – i živite sa time, poručuju iz Stožera.

>>Bez kvoruma za raspravu o inicijativi Stožera

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije